Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Aanleg nieuwe groenpool Wonderwoud start in 2023

In 2023 starten de stad Gent, de gemeente Lochristi, het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Waterweg met de inrichting van het Wonderwoud op de locatie van het Oud Vliegveld nabij Oostakker en Lochristi.

Aanleg nieuwe grote
Reinhardt Strubbe
De eerste fase van de inrichting van het Wonderwoud is goed voor ongeveer 36 ha, waarvan 6 ha op Gents grondgebied. De zone van de vijver wordt omgevormd tot een natuurlijke vijver met een avontuurlijke speelzone, zitvlonders en een knuppelpad. Een deel van het voormalige executieoord wordt voorzien van wandelpaden en opengesteld. Doorheen het gebied worden een aantal spelelementen geplaatst die kinderen uitdagen om te klimmen en te klauteren. Een centrale uitkijktoren wordt de blikvanger van het gebied.
 
De stad Gent, de gemeente Lochristi, het Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de Vlaamse Waterweg werken samen voor de inrichting van deze groenpool. De bestaande natuur blijft daarbij zo goed mogelijk behouden.
 
De Vlaamse Waterweg werkt ook na 2023 nog aan de gedeeltelijke opvulling van de voormalige zandwinningszone. De zandontginning leverde een bijzonder gebied op, met heuvels en dieper gelegen stukken. Zodra de veiligheid gegarandeerd kan worden in de opgevulde zones, zal een volgend deel ingericht en opengesteld worden.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten