Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Aarschot maakt Elisabethlaan veiliger voor zwakke weggebruikers

Fietsers die vanuit het kruispunt van de Betekomsesteenweg met de Nieuwlandlaan in Aarschot naar het centrum fietsten, moesten vanaf de Sasstraat de rijbaan op rijden bij gebrek aan een fietspad. De technische dienst van de stad groef intussen in de Sasstraat het voetpad en de onverharde berm erlangs uit en legt er een gemengd voet- en fietspad aan. Wat verderop zal het fietspad aansluiten op het belijnde fietspad en de Pater Raskinkade. Deze relatief kleine ingreep is van groot belang voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker. 


Aarschot maakt Elisabethlaan veiliger voor zwakke weggebruikers

Ook het kruispunt van de Elisabethlaan (foto) en de Marten Lemmensstraat wordt aangepast. De twee armen van de Marten Lemmensstraat worden herleid naar één. Het kruispunt wordt duidelijker, overzichtelijker en dus veiliger. De aanpassingswerken in de Marten Lemmensstraat kunnen vermoedelijk nog vóór de bouwvakantie opgeleverd worden. Vervolgens wordt ook de belijning in de Elisabethlaan aangepast. Het betreft het gedeelte dat met de wit-rode bakken wordt aangeduid.

“Het was al een hele tijd duidelijk dat het gebrek aan een fietspad verholpen moest worden. Nu onze technische dienst het gemengde voet- en fietspad aanlegt en ook het kruispunt met de Marten Lemmensstraat wordt aangepakt, wordt deze omgeving eindelijk heel wat veiliger voor de zwakke weggebruiker”, stelt schepen van Openbare werken Gerry Vranken.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten