Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Aertssen Group wil funderingsbedrijf Van Rooy overnemen

De Aertssen Group uit Stabroek heeft de intentie om de bedrijvengroep Van Rooy uit Beerse over te nemen. De overname past in de groeistrategie van de business unit Aertssen Infra die erop gericht is om klanten een geïntegreerd dienstenpakket te kunnen leveren. Eerder dit jaar nam het familiebedrijf ook al bronbemalingsbedrijf G. Smeyers over. Er wordt verwacht dat de nieuwe overname eind oktober 2021 een feit is, nadat de gangbare juridische procedure is afgerond.

Aertssen combi Van Rooy4
Met de overname heeft Aertssen Infra al de specialistische kennis in huis om geïntegreerde oplossingen voor droge bouwkuipen aan te bieden aan klanten. De bedrijvengroep Van Rooy, die in 2020 met ruim 50 werknemers een omzet realiseerde van 16 miljoen €, is gespecialiseerd in betonwerken, kelderbouw, funderings- en beschoeiingstechnieken.
 
“We geloven sterk in de complementariteit tussen onze bedrijven. De activiteiten van Van Rooy zullen een sterke aanvulling zijn op het dienstenpakket van Aertssen Infra, vooral bij alle ondergrondse werken aan bouwkuipen en infrastructuurwerken”, aldus Gert Mennes, Business Unit Manager bij Aertssen Infra.
 
“Aertssen Group is een ervaren en financieel gezonde aandeelhouder, die oog heeft voor zijn klanten en medewerkers. Bouw- en infrastructuurwerken zijn ook een groeiende activiteit in de Aertssen Group en dat biedt ons langetermijnperspectieven om te bouwen aan de toekomst. We kijken dan ook uit naar de samenwerking met Aertssen Group”, aldus Carl Van Rooy en Sonja Kooremans, zaakvoerders bij bedrijvengroep Van Rooy.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten