Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Amsterdam investeert 64 miljoen € in openbare ruimte

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam investeert volgend jaar 64 miljoen € in nieuwe openbare ruimte in de stad en het onderhoud ervan. Dat blijkt uit de stadsbegroting voor 2017.

Amsterdam investeert 64 miljoen ? in openbare ruimte

 Het geld gaat vooral naar zones die dit het hardst nodig hebben, namelijk buiten de ring en in Amsterdam-Noord. De stad wil een betere balans creëren tussen wonen, werken, recreatie en toerisme. Een goed onderhouden openbare ruimte zorgt volgens het stadsbestuur voor een veilig gevoel.

Het stadsbestuur installeert volgend jaar in totaal 300 watertappunten verspreid doorheen de stad, zodat jong en oud in elke buurt gratis hun dorst kunnen lessen met gezond water.

Kostprijs

Daarnaast wordt het rioolheffingtarief gedifferentieerd naar watergebruik. Daardoor daalt het tarief voor iedereen die een rioolheffingaansluiting heeft voor alle woningeigenaars of particuliere kleingebruikers met 15%. De kostprijs voor grootverbruikers van water zoals grote horecabedrijven, wassalons en bedrijven gaat wel omhoog.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten