Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpse haven

Het containeroverslagbedrijf DP World Antwerp doet een beroep op het internationale advies- en ingenieursbureau Arcadis om de capaciteitsvergroting en de modernisering van de containerterminal ‘Antwerp Gateway’ aan het Deurganckdok op Linkeroever in goede banen te leiden. DP World investeert 197 miljoen € om de capaciteit van de terminal te vergroten van de huidige 2,5 miljoen containers naar 3,4 miljoen stuks tegen 2023. Hiermee verstevigt Antwerpen haar marktpositie als tweede containerhaven van Europa, na Rotterdam.

Arcadis werkt mee aan verdere ontwikkeling Antwerpse haven (2)

Om de capaciteitsvergroting te kunnen realiseren zal de klassieke containerterminal omgevormd worden naar een geautomatiseerde yard met automatische stapelkranen en vier extra kadekranen om zo de huidige beschikbare ruimte te optimaliseren. Arcadis zal de volledige transformatie van de terminal begeleiden.



“Arcadis heeft heel wat expertise en ervaring op het gebied van waterbouwkunde, havens en waterwegen. Bovendien hebben ze ook alle vereiste specialisten inzake milieu, infrastructuur en gebouwen onder één dak. Dit maakt van hen de geschikte partner om deze uitbreiding zo vlot mogelijk te realiseren”, aldus Jef Lambregts, technical manager bij DP World Antwerp.

“Deze uitbreiding is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de haven van Antwerpen. Onze collega’s van de verschillende afdelingen zowel uit België als Nederland kijken ernaar uit om samen met DP World dit mooie project te realiseren en voort te bouwen op onze expertise die wij wereldwijd hebben opgebouwd op het gebied van geautomatiseerde containerterminals”, bevestigt Carl Verelst, commercieel directeur van Arcadis Belgium.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten