Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

AWV start met aanpassing druk kruispunt in Tongeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begint volgende week met de aanpassing van het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg (N79) met de Rode Kruislaan (N69) in Tongeren. De bocht van het kruispunt aan de kant van het park wordt verbreed en de linksafslagstrook van de Rode Kruislaan wordt verlengd.

AWV start met aanpassing druk kruispunt in Tongeren
Het kruispunt speelt een belangrijke rol in zowel de doorstroming richting het stadscentrum en de Wallen (R72), als de verkeersafwikkeling van en naar de scholen in de directe omgeving. Om de doorstroming te verbeteren, worden enkele aanpassingen uitgevoerd. De ingrepen moeten de verkeersafwikkeling en de veiligheid in de drukke schoolomgeving net buiten het stadscentrum aanzienlijk verbeteren.
 
Er worden ook slimme verkeerslichten geplaatst. De nieuwe verkeerslichtenregeling zal een verbetering betekenen, in het bijzonder voor het verkeer in de richting van de Sint-Truidersteenweg. Waar mogelijk wordt het verkeer conflictvrij geregeld, zodat fietsers en voetgangers veiliger de gewestweg kunnen oversteken.
 
In de loop van februari werden reeds de nodige voorbereidende werken uitgevoerd door de nutsmaatschappijen. Vanaf 1 maart starten ook de infrastructuurwerken en de vernieuwing van de verkeerslichten. De werken zullen een tweetal weken in beslag nemen.
De verkeershinder blijft relatief beperkt. Fietsers en voetgangers volgen de volledige duur van de werken een plaatselijke omleiding rond de werfzone. Omdat meestal buiten de rijweg wordt gewerkt, blijven alle rijstroken doorgaans beschikbaar.
 
Een kortstondige inname van een rijstrook op de Rode Kruislaan is bij bepaalde werkzaamheden echter noodzakelijk, bijvoorbeeld tijdens de bochtverbreding of het asfalteren. Het verkeer richting Borgloon of het centrum moet dan tijdelijk over één rijstrook. Een inname van de rijstrook gebeurt steeds buiten de spitsuren. Buiten de werkuren is er geen hinder voor autoverkeer en zijn alle rijstroken toegankelijk.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten