Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

AWV vernieuwt N78 tussen Dilsen en Rotem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start met de vernieuwing van de Rijksweg (N78) in Dilsen-Stokkem tussen Dilsen en Rotem. De werken duren tot eind dit jaar.

AWV vernieuwt Rijksweg N78 tussen Dilsen en Rotem
“Met deze werken willen we de fietsveiligheid verhogen en een vlotte doorstroming garanderen. Zo leggen we  vrijliggende fietspaden aan en komt er een beveiligde oversteek aan het nieuwe keerpunt bij de Ritserstraat”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.
 
Het AWV vernieuwt de Rijksweg N78 tussen de kruispunten met de Hoogbaan en de M. Stansstraat en de Kempenstraat (N757). Aan beide zijden komen vrijliggende fietspaden en een beveiligde fietsoversteek aan de Ritserstraat.
 
De Rijksweg wordt opnieuw geasfalteerd en krijgt in elke rijrichting twee rijstroken, met in het midden een gesloten middenberm. Het kruispunt met de Ritserstraat wordt ingericht als een keerpunt voor gemotoriseerd verkeer.
 
De werken gebeuren in twee fases, eentje per rijweghelft. Doorgaand verkeer rijdt via versmalde rijstroken langs de werfzone. Fietsers volgen in beide richtingen een omleiding via de parallel gelegen Hoogbaan.  
 
De eerste fase omvat de vernieuwing van de Rijksweg in de rijrichting van Maasmechelen. Sinds begin deze maand zijn er reeds voorbereidende nutswerken aan de gang. Dit gebeurde voornamelijk in de berm buiten de rijweg, zonder hinder voor het autoverkeer.
Nu start het AWV ook met de effectieve wegvernieuwing van de Rijksweg aan de kant van de Ritserstraat op de rijstrook richting Maasmechelen. Halfweg oktober is de rijstrook richting Maaseik aan de beurt.
 
Zo zou de volledige vernieuwing van de Rijksweg tegen eind dit jaar klaar moeten zijn, onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten