Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Besix bouwt lng-terminal in Brits-Columbia

Besix Canada en haar joint venture-partner Vancouver Pile Driving gaan de exportfaciliteit van LNG Canada bouwen in de North Coast regio van Brits-Columbia in Canada. Het is het tweede maritieme project dat Besix Canada in het land uitvoert.  De werken omvatten de bouw van een 500 m lange kademuur, een lng-platform en alle bijbehorende afmeer- en aanlegconstructies. 

Besix Canada
Daarnaast horen bij het project ook de aanleg van erosiebescherming, wegen, funderingen dvoor gebouwen, elektriciteitswerken en de installatie van maritieme uitrusting zoals automatische navigatiehulpmiddelen. De bouw begint dit jaar en zal volgens de planning in 2021 voltooid zijn.
 
De haven ligt aan het Douglas Channel, één van de belangrijkste fjorden van Brits-Columbia, en maakt deel uit van de Northwest Corridor die Noord-Amerika met de Pacific Rim verbindt.
Het contract voor de LNG Berth Marine Structure werd toegekend door de JGC-Fluor BC LNG Joint Venture (JFJV). Na voltooiing van de terminal vallen het onderhoud en de exploitatie in handen van respectievelijk JFJV en LNG Canada, een joint venture tussen Shell, Petronas, PetroChina, Mitsubishi en Kogas.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten