Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Besix en MT Højgaard bouwen Nordhavn-tunnel in Denemarken

De Deense wegendienst Vejdirektoratet heeft Besix en MT Højgaard Denmark gekozen voor de bouw van de Nordhavn-tunnel in Kopenhagen. Besix is de hoofdaannemer in het consortium. Het gaat om een ‘design & build’-contract met een waarde van 346 miljoen euro. Het technisch complexe project omvat het ontwerp en de bouw van een 1,4 km lange overdekte wegtunnel vanaf Svanevænget naar de haven van Svanemøllehavn tot aan Nordhavn. Een deel van de tunnel zal over een lengte van 700 m onder water lopen. De werken omvatten ook de aanleg van de omliggende lokale wegen en kruispunten, de mechanische en elektrische installaties en verschillende verkeersregelings- en controlesystemen.

Besix en MT Højgaard bouwen Nordhavn-tunnel in Denemarken

De tunnel zal zorgen voor een directere toegang tot de stedelijke ontwikkelingsgebieden van Nordhavn en zal Østerbro verbinden met het buitenste gedeelte van Nordhavn, de toegang tot de havenactiviteiten in het gebied verbeteren en het zware verkeer weghalen uit de rest van het wegennet in Østerbro. De werken worden uitgevoerd over een periode van vijf jaar en gaan naar verwachting onmiddellijk van start zodra het contract half september definitief wordt ondertekend. Besix realiseerde in 2019 in Denemarken ook al de Kroonprinses Marybrug, eveneens een project voor de Deense wegendienst.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten