Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Bouw fietsbrug over E17 van start

Op 26 april starten de werken aan de nieuwe fietsbrug over de E17 tussen Zwijndrecht en Burcht. Aan de zijde van Burcht zal deze fietsbrug aansluiten op een nieuw fietspad tussen de Krijgsbaan en Pastoor Coplaan, in Zwijndrecht op het fietspad langs de industriezone ‘Westpoort’.

BKBC - 2024-04-22T105808.560
Lantis

In de middenberm van de E17 wordt tot begin juni een pijler gebouwd waarop de fietsbrug zal steunen. Voor de bouw worden in de richting Antwerpen twee rijstroken ingenomen en schuiven de drie overgebleven rijstroken op richting pechstrook. De vrije rijstrook naar de E34 richting Zelzate start hierdoor pas na de werfzone. Oprit Kruibeke zal tijdens deze werken invoegen op de rechterrijstrook richting Antwerpen. Richting Gent wordt de linkse rijstrook gedurende een kortere periode lokaal ingenomen. Hier blijven twee rijstroken en de afslagstrook naar Kruibeke beschikbaar.

De fietsbrug maakt deel uit van de aanleg van Ringpark West, dat voorziet in 16,5 km nieuwe fietspaden en fietssnelwegen. Daardoor wordt het Ringfietspad gerealiseerd tussen de toekomstige fietskoker van de Scheldebrug en de Scheldetunnel en komt er een vlotte verbinding met de haven, de rechteroever en het Waasland.

Fietsen wordt niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. De fietssnelwegen hebben een breedte van zes meter.

BKBC - 2024-04-22T105709.634
Lantis
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten