Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Bouw van Gentse Matadibrug start wellicht nog dit jaar

De Vlaamse Waterweg nv en sogent hebben de omgevingsvergunning ingediend en zijn de aanbestedingsprocedure gestart voor de bouw van de Matadibrug in Gent. De bouw kan wellicht nog dit najaar starten. In tegenstelling tot de Bataviabrug wordt het een vaste brug.

Matadibrug
De Matadibrug wordt na de Bataviabrug de tweede fietsers- en voetgangersbrug die de Oude Dokken met de binnenstad verbindt. Het wegdek wordt afgewerkt in een antisliplaag in epoxy. De bouw van de brug kan wellicht in oktober starten. De brug zou eind volgend jaar klaar moeten zijn. De kosten worden geraamd op 3.354.308,50 € inclusief btw. Europa investeert 1,3 miljoen €.
 
De naam van de nieuwe brug verwijst naar een havenstad in Congo. De brug wordt 110 m lang en 6 m breed en verbindt de recent gerenoveerde promenade Kleindokkaai met de Handelsdokkaai, waarvan de renovatiewerken nog vóór de zomer afgerond zijn. De Matadibrug is het architecturale zusje van de Bataviabrug, maar geen exacte kopie. Zo zal het een vaste brug zijn met een aangepaste helling. Beide bruggen werden ontworpen door het Parijse bureau Feichtinger Architects. Het vaarvenster van 4,8 m zorgt ervoor dat vaartuigen zich eronder kunnen verplaatsen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten