Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Brugse Steenbruggebrug wordt vervangen

De Vlaamse regering heeft zopas beslist dat de Steenbruggebrug in Brugge wordt vervangen door twee nieuwe bruggen (foto): een vaste, hoge brug voor het wegverkeer en een beweegbare, vlakke brug voor fietsers en voetgangers.

brugse brug
De Vlaamse Waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) zal het voorkeursalternatief voort uitwerken. Er wordt ook een milieueffectenrapport gemaakt en alle technische informatie wordt in kaart gebracht. “Het definitieve ontwerp moet in de zomer van 2019 klaar zijn. Daarna worden de vergunningen aangevraagd en wordt een aannemer aangesteld. De Vlaamse overheid zal de kosten, die voorlopig geraamd worden 10,5 miljoen €, zelf financieren”, maakt Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) bekend.

In het najaar van 2014 startte W&Z de studie ‘Stadsvaart’. Centraal hierin staan de vernieuwing van de Steenbruggebrug en de volledige mobiliteitsafwikkeling via het water en de weg in Brugge. Het doel is om verkeer zowel op het water als op de weg op korte termijn aanzienlijk te verbeteren en vlotter te laten verlopen.

“Het stadsbestuur heeft er steeds op gehamerd dat het comfort en de veiligheid van de zwakke weggebruiker bij de heraanleg van deze brug een absolute prioriteit moest zijn. Het doet ons enorm veel plezier dat deze voorwaarde bij de Vlaamse regering niet in dovemansoren is gevallen en dat extra aandacht werd besteed aan fietsers”, besluit de Brugse burgemeester Renaat Landuyt (sp.a).

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten