Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Brussel bouwt nieuwe brug over kanaal

Dit najaar start Beliris met de bouw van een nieuwe brug over het kanaal Charleroi-Brussel-Antwerpen. De brug verbindt de Simon Bolivarlaan met de Havenlaan ter hoogte van de Picardstraat. Ze zal enkel bestemd zijn voor het openbaar vervoer, voetgangers en fietsers. Beliris en de stad Brussel lanceren tevens een oproep aan de Brusselaar om een (bij voorkeur tweetalige) naam voor deze nieuwe brug te vinden.

Brussel bouwt nieuwe brug over kanaal

De brug wordt gerealiseerd in samenwerking met Brussel Mobiliteit, Leefmilieu Brussel en de Haven van Brussel en bestaat uit twee verkeerszones: een verharde zone voor openbaar vervoer en een
voetgangerszone in hout. Vanaf de top van de 60 m lange brug hebben fietsers en wandelaars een onbelemmerd zicht op het kanaal en het toekomstige park ‘Allée du Kaai’. Deze projecten maken deel uit van de ontwikkeling van het kanaalgebied in het Brusselse Gewest.

“Verschillende Brusselse wijken worden door het kanaal helemaal afgesneden van elkaar. De bruggen die deze wijken vandaag met elkaar verbinden, vormen bovendien zware verkeersknooppunten met veel lawaai en luchtvervuiling. De bouw van deze nieuwe brug vormt in dat opzicht een primeur: een brug die uitsluitend gewijd is aan
zachte mobiliteit en aan de Brusselaar. De brug zal twee belangrijke wijken voor het eerst met elkaar verbinden en bewoners kunnen de identiteit ervan mee bepalen”, aldus Ans Persoons, schepen van Stedenbouw en Publieke Ruimte.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten