Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

citydev.brussels verwerft extra site

citydev.brussels kocht onlangs een perceel van 16.000 m² op de Tweestationsstraat in Anderlecht van Hansainvest Real Assets voor 23,8 miljoen euro exclusief btw. Bedoeling is om er projecten van algemeen belang te realiseren, zoals woningen en infrastructuur voor productieactiviteiten.

Tweestationsstraat

De site situeert zich tussen het Zuidstation en het Biestebroekdok. Vandaag staan er twee gebouwen op (waaronder Ypto, het IT-bedrijf van de NMBS) en een opslagplaats/parking die aan Proximus wordt verhuurd. Het ligt vlak bij het grote gemengde CityGate-project waarmee citydev.brussels deze ingang van de stad herontwikkelt. Het nieuwe perceel is ingekleurd als ondernemingsgebied in een stedelijke omgeving (OGSO). Op termijn zouden er geconventioneerde woningen en ruimten voor productieactiviteiten kunnen komen. Volgens het ontwerp-RPA voor de Zuidwijk biedt de site een bebouwbaar potentieel van zo’n 34.000 m² (27.000 m² woningen en 7.000 m² voor productieactiviteiten). De site blijft vooralsnog in gebruik. Dat levert citydev.brussels niet alleen vaste huurinkomsten op, maar geeft haar ook de tijd om na te denken over welk programma ze in deze wijk het best ontwikkelt.  

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten