Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

De plannen voor de heraanleg van de Schuttershofstraat, de bekende Antwerpse winkelstraat, zijn goedgekeurd. Ze wordt omgevormd tot een winkelerf, zodat voetgangers de volledige breedte kunnen benutten. District Antwerpen wil in het voorjaar van 2023 met de werken starten. 

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd
De heraanleg voorziet kwalitatief groen, meer verblijfsruimte en de uitbreiding van het autoluw gebied in de binnenstad. De Schuttershofstraat wordt een autovrije winkelstraat om ze te laten aansluiten bij het voetgangersgebied van onder andere de Meir en de Wapper. Daarvoor komt er aan het begin van de straat (kant Komedieplaats) een verdwijnpaalinstallatie. Er zijn geen parkeerplaatsen meer voorzien.
 
De keuze van het materiaal voor de heraanleg wordt afgestemd op de naburige straten en toekomstige projecten die grenzen aan de Schuttershofstraat. Er wordt gewerkt met graniet in mozaïekformaat. De straat krijgt plantvakken in cortenstaal met een opstand, zodat de onderbeplanting die erin komt beschermd is. Er komen twee nieuwe grote bomen. De bestaande bomen worden verplaatst naar de nieuwe plantvakken. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten