Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Het definitieve ontwerp voor de aanleg van de Walstraat als fietsstraat in Hoboken is goedgekeurd. De stad rolde deze fietsstraat al in 2020 versneld uit met markeringen en borden. In 2023 zal ze definitief worden aangelegd met rode asfalt zodat het voor alle weggebruikers duidelijk is dat het een fietsstraat is. Daarnaast komt er een overrijdbare middenstrook  die de straat visueel opdeelt in twee rijstroken.

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd
Frederik Beyens

In een fietsstraat zijn fietsers de belangrijkste weggebruikers, maar zijn ook wagens toegelaten. Fietsers mogen in elke richting de helft van de rijbaan langs de rechterzijde gebruiken. Men mag er maximum 30 km per uur rijden en wagens en motoren mogen de fietsers nooit inhalen. Intussen is er al een netwerk van 19 km van dergelijke fietsstraten in de stad.

De Walstraat maakt deel uit van een fietsas die Hoboken met de wijk Valaar in Wilrijk verbindt. Die route loopt van de Vinkeveldenstraat via het Vinkeveldenplein, de Antverpiastraat, Walstraat, Oudestraat (fietspad), Meerlenhoflaan, Eikenlei, Salesianenlaan, Den Brem (doodlopende straat) en Bosheidelaan tot de Gebroeders de Wachterstraat.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten