Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

DEME laat sleephopperzuiger Meuse River te water

DEME en Royal IHC hebben op16 november de Meuse River te water gelaten, een sleephopperzuiger met een capaciteit van 7.950 m³. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf van IHC in het Nederlandse Krimpen aan den IJssel. Het schip vervoegt volgend jaar de DEME-vloot.

DEME laat sleephopperzuiger Meuse River te water
Stefan Segers Fotografie

De Meuse River kreeg hetzelfde innovatieve ontwerp als de Scheldt River die IHC eerder bouwde. Die laatste versterkte de DEME-vloot in 2017 en werd sindsdien zonder onderbreking ingezet op Europese waterwegen en toegangskanalen.

Lng

De Meuse River, die uitgerust is om op lng te kunnen werken, beschikt over verschillende slimme energietechnologieën die DEME en IHC hebben ontwikkeld, zoals een hybride aandrijfsysteem voor de baggerpomp om het effect van belastingvariaties te beperken. Om het baggerproces te automatiseren, ontwikkelde IHC het intelligente ECO-automatiseringspakket. Voorts biedt de tweetraps aandrijvings- en combinatiemodus brandstofefficiëntie door het verbruik tijdens het varen en het baggeren te verbeteren.

Baanbrekend

“Met ons meerjarige investeringsprogramma willen we de meest technologisch geavanceerde vloot in de sector inzetten. We willen een toekomstbestendige vloot garanderen door steeds ambitieuzere doelen voor productiviteit en efficiëntie na te streven. Door voort te bouwen op het succes van onze baanbrekende sleephopperzuiger Scheldt River, kunnen we onze klanten een identiek, veelzijdig en uiterst efficiënt schip bieden voor een breed spectrum aan baggeractiviteiten”, stelt CEO Luc Vandenbulcke van DEME.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten