Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Fietsbrug en ecoduct over Boslaan in Dilsen-Stokkem

De stad Dilsen-Stokkem, het Agentschap Wegen en Verkeer, het Agentschap voor Natuur en Bos en het Departement Omgeving gaan een fietsbrug en een ecoduct bouwen over de N75 Boslaan ter hoogte van het recreatiedomein Sparrendal in de deelgemeente Lanklaar. De voorbereidende werkzaamheden, beginnen eind dit jaar. De verschillende projecten kunnen dan starten in de loop van 2023.

Fietsbrug en ecoduct over Boslaan in Dilsen-Stokkem

Beide kunstwerken zijn samen goed voor een investering van 9 miljoen euro. Het project maakt deel uit van het Vlaams Actieprogramma Ecologische Ontsnippering (VAPEO) en verbindt de natuurgebieden van het Nationaal Park Hoge Kempen dat wordt doorsneden door de Boslaan.  

De toekomstige fietsbrug wordt afgewerkt met cortenstaal en zal 5 m breed zijn, met een fietspad van 3 m. De totale lengte bedraagt 255 m. De overspanning over de Boslaan meet 34 m en strekt zich 6 m boven de rijbaan uit. Aan beide zijden van de Boslaan komen twee aanloophellingen. Het nieuwe ecoduct Dilserbos zal 60 m breed zijn en bevindt zich op 600 m van de fietsbrug, richting As.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten