Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure

In Gent is de nieuwe fiets- en voetgangersonderdoorgang onder de Contributiestraat geopend. Die loopt via een helling aan Coupure Links, steekt vervolgens door onder de Contributiestraat en takt terug aan op de oever van het Jan van Hembysebolwerk. 

Gent opent fiets- en voetgangersonderdoorgang aan Coupure
Een route zoals die langs de Coupure wordt zo druk gebruikt dat zeker tijdens de spitsuren zelfs fietsfiles ontstaan. Door de nieuwe fietsbrug en fietsonderdoorgang krijgen die opstoppingen geen kans meer en wordt het comfort en de veiligheid van fietsers fors verhoogd.
 
De volledige bouwwerf is nog niet afgerond. De herinrichting van het kruispunt Contributiestraat, Nieuwewandeling met de Coupure Links en het Jan van Hembysebolwerk moet nog worden afgerond. Deze werken duren tot aan de komende bouwvakantie. Openbaar vervoer en autoverkeer kunnen tijdens deze werken enkel nog staduitwaarts rijden. Er zijn omleidingen voorzien.
 
Het project wordt gerealiseerd met de steun van het Fietsfonds, de Provincie Oost-Vlaanderen en het Vlaams Gewest (subsidiërende overheden fietsinfrastructuur). De kostprijs voor het totale project bedraagt: 3.780.768,72 euro.
 
De kostprijs voor de onderdoorgang bedraagt 2.752.855,16 euro, waarvan 2.408.387,50 euro subsidie van het Fietsfonds (Vlaams Gewest + Provincie). De prijs voor het fietsgedeelte van de Tweegatenbrug bedraagt 206.173,04 euro, waarvan 56.136,26 euro subsidie van de Provincie en de rest door de stad Gent.
 
De kostprijs voor het voetgangersgedeelte en de omgevingsaanleg voor de Tweegatenbrug bedraagt 744.448,28 euro. Dit deel wordt volledig betaald door de stad Gent. De prijs voor de nutsleidingen voor de Tweegatenbrug bedraagt 58.090,21 euro voor Fluvius  en 19.202,03 euro voor Farys.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten