Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Hasselt werkt aan Grote Ring

Hasselt start met de vernieuwing van de Grote Ring tussen de kruispunten van de Kempische Steenweg en de Elfde-Liniestraat. Zowel de binnen- als de buitenring krijgen er een vernieuwde rijweg in asfalt en nieuwe markering over een afstand van ongeveer 550 m. Bovendien wordt de linksafslagstrook van de binnenring richting bedrijvenzone Quartier Canal verlengd.

Hasselt werkt aan Grote Ring
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)
De Grote Ring is tijdens deze werken ontoegankelijk en het doorgaande verkeer rijdt dan tijdelijk via de parallelwegen over één rijstrook in elke richting. Daar geldt een parkeerverbod. Voor fietsers op de binnenring is een korte omleiding voorzien via het fietspad langs de Demer. 
 
De binnen- en buitenring worden gelijktijdig vernieuwd zodat de hinder in tijd aanzienlijk beperkt kan worden. In de planning heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) immers rekening gehouden met de Pukkelpop-concerten en de opbouw van Hasselt Kermis. In principe zijn de werken eind augustus klaar, net voor de start van het nieuwe schooljaar.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten