Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Heraanleg Centrum West in Mol start in september

In de tweede helft van september start de heraanleg van Centrum West in Mol. De verouderde weginfrastructuur wordt getransformeerd naar een fietsveilige woonbuurt. Dit omvangrijke herinrichtingsproject omvat ook de vernieuwing door Pidpa van het verouderde gemengde rioolstelsel door een gloednieuwe riolering met gescheiden afvoer van regenwater en afvalwater.

Heraanleg Centrum West in Mol start in september

Fluvius maakt van de werken gebruik om het ondergrondse warmtenet verder uit te breiden. Dat net richt zich op grote verbruikers, niet op particulieren. Drie straten in het projectgebied worden ingericht als fietsstraat. Het huidige aanwezige groen in verschillende straten met veel zieke bomen wordt vervangen door nieuwe onderhoudsvriendelijke bomen. In totaal nemen de werken een tweetal jaren in beslag.

Het project Centrum West omvat de Collegestraat, de Vennestraat, de Schansstraat (het deel tussen de Collegestraat en de Edmond van Hoofstraat), de Gasstraat, de Asstraat, de Gasthuisstraat en de Sint-Pieterstraat (het deel tussen de Adolf Reydamslaan en het Rondplein). Om de impact van de wegenwerken te beperken, worden deze uitgevoerd in vijf verschillende fasen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten