Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Heraanleg kruispunt Belgiek komt stap dichter

De aanbesteding voor de heraanleg van het kruispunt Belgiek op de N36 in Deerlijk zal dit najaar plaatsvinden. De eigenlijke werkzaamheden gaan volgend jaar van start. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) van ontslagnemend Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA). 

Heraanleg kruispunt Belgiek
Minister Weyts tekende in mei het onteigeningsbesluit voor de herinrichting van het kruispunt Belgiek. “De onteigeningen zijn reeds lopende. De onteigenden werden geïnformeerd op een infomoment waarbij is gebleken dat minnelijk verwerven mogelijk lijkt”, aldus Bert Maertens. 
 
Voor het verkeer uit de Breestraat richting E17 wordt een bypass aangelegd tussen de Breestraat en de N36, zodat alle verkeer vanuit de Breestraat naar de E17 niet langs het kruispunt Belgiek moet. Zo kan het kruispunt Belgiek voor een groot deel ontlast worden. 
 
De Oude Vichtestraat sluit niet langer aan op de N36. Er wordt een nieuwe verbinding voorzien van de Oude Vichtestraat naar de Olekenbosstraat. De Breestraat wordt veel haakser aangesloten op de N36 zodat de bochtstraal niet langer een struikelblok is voor vrachtwagens. De fietspaden langs de N36 zullen heraangelegd worden volgens de huidige normen.
 
“De aanbesteding is gepland voor dit najaar. Er moet nog  beslist worden wie de aanbestedende overheid van de werken wordt. De start van de werken is voorzien voor volgend jaar”, zo weet Bert Maertens. 
 
“De herinrichting van het kruispunt Belgiek was en is een prioritair dossier zowel voor de meerderheid als de oppositie in Deerlijk”, zo besluit gemeenteraadslid Dirk Demeurie (N-VA).
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten