Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Herstel van Budabrug in Neder-Over-Heembeek kan beginnen

Eind vorig jaar kwam een schip in aanvaring met de Budabrug, waardoor de brug buiten gebruik is geraakt. De werkzaamheden om de scheepvaart te herstellen begonnen op 2 januari en werden op 6 januari afgerond met het verwijderen van het brugdek. Nu hebben ook de gerechtsexperts hun inspectie afgerond en kunnen de herstellingswerken aan het brugdek beginnen. In afwachting van hun verslag was elke ingreep verboden. De aannemer zal nu het brugdek kunnen onderzoeken en precies beoordelen hoe groot de omvang van de herstellingswerken is, wat de kosten zijn en hoelang dit zal duren.

Herstel van Budabrug in Neder-Over-Heembeek kan beginnen
© Haven van Brussel

Tegelijkertijd evalueert de Haven van Brussel, in overleg met de gewestelijke overheden, Brussel Mobiliteit en de MIVB, de mogelijke alternatieven om de mobiliteit in de omgeving van de Budabrug te verbeteren, in het bijzonder voor de verbinding tussen beide oevers voor voetgangers en fietsers. Na raadpleging van de markt en een grondig onderzoek van de offertes bleek het project om een veerboot voor voetgangers en fietsers te installeren om de twee oevers met elkaar te verbinden, ontoereikend. De oplossingen die op deze plaats konden worden aangebracht, hadden geen voldoende capaciteit om de oversteek van fietsers en voetgangers met een redelijke wachttijd mogelijk te maken en waren duur. 

De Budabrug is eigendom van de Haven van Brussel die de dagelijkse operaties ervan verzekert. De brug ligt aan de noordelijke ingang van de Haven van Brussel. Het is een hefbrug met een doorvaarthoogte van 33 m.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten