Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Kaaipromenade De Krook in Gent is klaar

De werken in de omgeving van De Krook in Gent zijn afgerond. De Platteberg, de Grote Huidevettershoek en de Korianderstraat werden heraangelegd. Ter hoogte van de bocht van de Schelde ligt een gloednieuwe kaaipromenade met zitruimte.

krook

Na de heropening van de Nederschelde aan de Reep krijgt Gent er opnieuw een mooie plek bij aan het water. De heraanleg van het openbare domein speelt in op de nieuwe publieksfuncties van de site. Meer groen en meer fietscomfort waren twee belangrijke klemtonen. Er werd ook rekening gehouden met vereisten voor brandweer en logistiek, en met de invulling van de site als voetgangersgebied.

De straten rond De Krook waren toe aan een grondige opfrissing. De heraanleg maakt de bibliotheek en de ondergrondse fietsenstalling vlot bereikbaar vanuit de drukke Sint-Pietersnieuwstraat. De kaaien werden vernieuwd en verlaagd, en er zijn aanmeerplaatsen voorzien voor de pleziervaart en de taxiboten. Zowel de kaaien als de Platteberg kregen meer groen. Bij de heraanleg werden tevens enkele afvalwaterriolen vernieuwd en er werd een gescheiden rioolstelsel geïnstalleerd. De werken kostten ongeveer 3,5 miljoen €, waarvan de stad Gent het grootste deel betaalde. De andere partners in het project waren Aquafin en Farys.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten