Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Kortrijk heeft ontwerp klaar voor Groeningepark

Het stadsbestuur van Kortrijk wil de parking aan de Groeningelaan omvormen tot een gloednieuw park. Met de input van 228 inwoners werd samen met ontwerpbureau Cnockaert en landschapsarchitecte Kantinka 't Kindt tot een nieuw ontwerp gekomen voor dit Groeningepark. Er komt een natuureiland, een ontmoetingsplek, een zone voor kruiden en snijbloemen en een speelzone. De werken voor het ontharden en vergroenen van de site zullen in het najaar van 2022 starten. De kosten van het project worden geraamd op 450.000 € zonder btw.

kortrijk  1
De bestaande verharding wordt gereduceerd van 2.870 naar 640 m², een reductie van bijna 80%. Het toekomstige park is opgedeeld in verschillende zones. Een eerste zone met speelruimte met een schommel, een gras- en zandspeelzone en een speelplatform rond de monumentale plataan. Een tweede zone bestaat uit een groen plein met straatmeubilair dat voor iedereen toegankelijk is (rolwagens, oudere personen, …). In het park wordt ruimte voorzien voor gecultiveerde natuur waar kruiden en snijbloemen zullen geplant worden.
 
Een waterspel zorgt voor de recuperatie van het hemelwater en maakt het park klimaatrobuust. In een laatste zone, het natuureiland, primeert het groen en krijgen fauna en flora de kans zich te ontwikkelen.

Fietsparkeren

Er komt een kleine shop & go-parking voor de handelszaken, bewonersparkeren en een buurtfietsenstalling waar mensen een abonnement kunnen sluiten voor het stallen van hun fiets. Behalve deze buurtfietsenstalling komen er nog verschillende andere locaties waar het mogelijk zal zijn je fiets te stallen. De beperkte parkeerruimte zal ook met waterdoorlatende materialen aangelegd worden.

(c) stad Kortrijk

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten