Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt krijgen. De reeks werken werd zopas in gang gezet.

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten
Tot eind deze maand worden reeds asfalteringswerken uitgevoerd in de Vaartstraat en enkele omliggende straten. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, wordt gewerkt in verschillende fases.
 
Er gebeuren ook onderhoudswerken in de Vaartstraat, de Vissersstraat, de Karel van Lotharingenstraat, het Ferdinand Smoldersplein, de Halfmaartstraat tussen Vaartstraat en de brug en de Vital Decosterstraat tussen de Vaartstraat en huisnummer 79.
 
"Door de toplaag te vervangen beperken we de schade die weersomstandigheden en verkeersdruk kunnen aanrichten. We vernieuwen ook de riooldeksels", vertelt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina.
 
"Op lange termijn staat tevens de grondige vernieuwing van de Vaartstraat op het programma, samen met de heraanleg van de Vismarkt. Op dat moment zullen ook de voetpaden en de riolering vernieuwd worden. De nieuwe inrichting van de Vismarkt is nog niet gekend”, aldus Vansina.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten