Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Lokale investeringsplannen cruciaal voor groene mobiliteit

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) reageert positief op de bijkomende investeringen van de Vlaamse regering en de provincies in extra fietssnelwegen en fietspaden. Beide overheden gaan de steden en gemeenten ondersteunen om het investeringsplan voor fietsinfrastructuur te vrijwaren. De VCB vindt dat een goede zaak aangezien heel wat lokale besturen in budgettair zwaar weer zitten als gevolg van de toenemende inflatie. 

Lokale investeringsplannen cruciaal voor groene mobiliteit
127 steden en gemeentes voorzien deze legislatuur 575 km fietsinfrastructuur, voor een totaal van 141 miljoen euro. 47 miljoen kwam al van Vlaamse middelen. Nu doet de Vlaamse regering een bijkomende inspanning van 45 miljoen euro extra. Ook de provinciebesturen leggen 45 miljoen euro bij.
 
“De lokale investeringsplannen zijn essentieel bij de realisatie van de globale relance die tijdens de coronacrisis werd uitgetekend met het herstelplan Vlaamse Veerkracht. Dit jaar is bovendien een sleuteljaar voor de toekomstige bouwactiviteit met de steden en gemeenten als motor. Zij leggen momenteel de plannen vast voor hun investeringen tot 2025”, aldus Marc Dillen, directeur-generaal van de VCB. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten