Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Mechelen maakt tien schoolomgevingen verkeersveiliger

De stad Mechelen zal in de komende maanden de verkeersveiligheid in de directe omgeving van tien scholen opwaarderen. Ze trekt daarvoor 86.246 euro uit, waarvan de Vlaamse overheid de helft bijdraagt. Mechelen wil de werken nog vóór de paasvakantie laten uitvoeren.

Mechelen maakt tien schoolomgevingen verkeersveiliger

De aanpassingen zijn vooral snel uitvoerbare maatregelen zoals het plaatsen van bijkomende verkeerssignalisatie en kleine infrastructurele aanpassingen. Die komen in een straal van 100 m van de schoolpoort of tot aan het eerste kruispunt, als dat verder van 100 m van de school ligt. De focus van deze Vlaamse subsidie ligt dus op de directe schoolomgevingen, omdat heel wat verkeer daar samenkomt.

De tien schoolomgevingen die in de komende weken veiliger worden gemaakt zijn: De Abeel (Ivo Cornelisstraat), Sint-Maartenschool (Hombekerkouter), De Puzzel (Leuvensesteenweg), De Vlieger (Steenweg op Heindonk), Het Zonnehuis (Lijsterstraat), De WEGwijzer (Lakenmakersstraat), De Baan (Oude Antwerpsebaan), De Wondertuin (Bleekstraat), De Spiegel (Ten Moortele) en De Esdoornschool (Bankstraat).

In Mechelen komen dagelijks honderden kinderen met de fiets of te voet naar school. Naast projecten zoals de Nieuwe Vesten, het inrichten van schoolstraten en meer structurele inrichtingswerken, werkt de stad nu al voor het vierde jaar op rij aan het verkeersveilig inrichten van de onmiddellijke omgeving van scholen. Het gaat dan over het plaatsen van octopuspalen met slagboom, wegmarkeringen, verkeersremmers, wegversmallingen en paaltjes, maar ook over het aanleggen van veilige fietsoversteken, zebrapaden en kiss and ride-zones. Dit jaar wordt vooral de omgeving van lagere scholen aangepakt. Tegen volgend jaar kunnen alle scholen verbeterpunten indienen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten