Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Het klimaat verandert en de aarde warmt op, de zorgen hierover zijn ontzettend groot. Een beginnende oplossing is om bijvoorbeeld materialen zoals asfalt en beton, welke veel warmte vasthouden, te vervangen door materialen die de omgevingstemperatuur positief beïnvloeden en het water goed afvoeren naar bijvoorbeeld de bomen, zonder uit te spoelen. Halfverhardingen zijn een mooi alternatief hiervoor. Ze hebben niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar bieden ook een groot aantal praktische voordelen.

Jubelpark-Brussel-(KoMex-geel)_ok

Een gekende specialist inzake halfverhardingen is Koers, die met verschillende soorten halfverhardingen unieke oplossingen in huis heeft. Bovendien, komt bij de productie van de Koersmix halfverhardingen geen CO2 vrij in tegenstelling tot asfalt en beton. Wat de halfverhardingen van Koers onderscheidt, is het zelfherstellend vermogen, de hoge erosiebestendigheid en de grote draagkracht. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, rolstoelvriendelijk, scheuren ze niet onder invloed van bijvoorbeeld boomwortels en hebben ze minder last van ingroei van onkruid. Koers ontwikkelde  “KoMex (BIO)”, “DurEko-mix (BIO)” en “KoTRec BIO” elk met hun eigen eigenschappen.

Koers bestaat intussen meer dan honderd jaar en mocht daarom het Predicaat Hofleverancier van de Nederlandse koning Willem-Alexander ontvangen. Dat is een speciale titel voor kleine en middelgrote bedrijven die minstens honderd jaar bestaan en een onberispelijke reputatie hebben.

Meer weten? Bezoek Koers bvba in stand 5.55 op 12 mei 2022 tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte in Brussels Expo.



 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten