Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Motorenbouwer Safran bouwt nieuwe site op Brussels Airport

In de Noordzone van Brussels Airport zijn zopas de eerste pilaren geplaatst van het nieuwe ultramoderne gebouw waar Safran Aircraft Engine Services Brussels Brussels (SAESB) in de toekomst het onderhoud van vliegtuigmotoren zal uitvoeren. Dankzij deze nieuwe vestiging kan de motorenbouwer, die al 24 jaar actief is op Brussels Airport, zijn activiteiten verder ontwikkelen. De nieuwe site heeft een oppervlakte van 8.500 m² en zal zowel kantoren als industriële zones omvatten. Het gebouw wordt energiepositief en zal meer energie produceren dan verbruiken. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting begin 2024 afgerond zijn en de site zou in het eerste kwartaal van 2024 volledig operationeel moeten zijn.

Motorenbouwer Safran bouwt nieuwe site op Brussels Airport  (2)
archipilaco architects / Cordeel

Er wordt systematisch gebruikgemaakt van de meest efficiënte technieken, zowel op het gebied van isolatie of verwarming met warmtepompen, als op het gebied van infiltratie met het gebruik van grastegels voor het parkeerterrein, en het hergebruik van regenwater voor de toiletten. Al deze maatregelen versterken de energie-efficiëntie. Daarnaast wordt het dak voorzien van een groot aantal zonnepanelen en slimme lichtschachten. 

SAESB is een tak van Safran Aircraft Engines, één van ‘s werelds grootste bouwers van aandrijfsystemen voor de burger- en militaire luchtvaart. De onderneming was op zoek naar een nieuwe locatie om zijn mondiale netwerk voor onderhoud van de nieuwste generatie LEAP-1A- en LEAP-1B-motoren verder te ontwikkelen en te moderniseren. Deze motoren worden gebruikt in respectievelijk de A320neo en de Boeing 737 MAX. De onderneming wil in de komende twee jaar meer dan 80 nieuwe medewerkers aanwerven.

Motorenbouwer Safran bouwt nieuwe site op Brussels Airport  (1)
archipilaco architects / Cordeel
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten