Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuw elan voor bedrijventerrein Ieperleekanaal

De stad Ieper en WVI maken samen met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen werk van de opwaardering van het bedrijventerrein Ieperleekanaal. Met bijna 250 ha is het een van de grootste terreinen in West-Vlaanderen. Door verschillende ruimtelijke ingrepen willen de initiatiefnemers de locatie een nieuw elan geven. Beeldkwaliteit, fietsveiligheid, groenvoorzieningen en efficiënt waterbeheer staan centraal in de aanpak.

PERSFOTO_Ieper_Ieperleekanaal_start-infra

Omwille van de grootschaligheid zullen de werken in drie fasen worden opgesplitst. Recentelijk werd gestart met het deel van de Zwaanhofweg naar het noordelijk deel van de Pilkemseweg, om dan zo richting centrum op te schuiven. Degro start met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in combinatie met de heraanleg van de wegenis. Zo wordt er een vrijliggend fietspad voorzien en krijgen de bermen grasdallen en een bomenrij om de beeldkwaliteit te verhogen. Ter bescherming en afscheiding van de berm zullen in deze laatste halve bollen worden geplaatst om parkeren tegen te gaan. Daarnaast worden de toegangen tot de percelen van de firma's uniform ingericht. Bedoeling is dat fietsers, automobilisten, bussen en het zware vrachtvervoer vlotter en comfortabeler op het bedrijventerrein geraken. Aan de realisatie van deze eerste fase hangt een prijskaartje van 4,7 miljoen euro. Daarvan is 1,5 miljoen voor wegenis en groen bestemd (Vlaio subsideert 85 %) en 3,2 miljoen gaat naar de rioleringswerken (2,9 miljoen euro wordt tot 100 % door de Vlaamse Milieumaatschappij gesubsidieerd indien alle bedrijven ook effectief afkoppelen; anders zal de VMM maar 75% van de kosten dragen). 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten