Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuw speel- en ontspanningspark aan Dok Noord in Gent

Het Van Crombrugghepark op de voormalige Acec-site aan Dok Noord in Gent werd onlangs officieel geopend. De projectontwikkelaar die er meer dan 150 appartementen mocht bouwen, moest als voorwaarde ook het park aanleggen.

Nieuw speel- en ontspanningspark aan Dok Noord in Gent (1)
Het nieuwe Van Crombrugghepark is 1 hectare groot en beschikt over speeltoestellen en speelheuvels, zitbanken en een speelgazon, en uiteraard ook bomen, planten en bloemenweides. Een verlicht pad in het park verbindt de Sint-Salvatorstraat met het Carelsplein.
De naam van het park verwijst naar de stoomwerk- en vlasspinnerij die er vroeger was. Om die historiek te eren, werd de oude fabrieksmuur aan de Sint-Salvatorstraat gerestaureerd en het staalskelet in het park geïntegreerd.
 
Projectontwikkelaar DC Belgium, die meer dan 150 appartementen mocht bouwen op de site, kreeg de opdracht van de stad Gent om ook het park aan te leggen. Het bedrijf staat drie jaar in voor het onderhoud, daarna wordt de groenzone kosteloos overgedragen.
De stad Gent geeft projectontwikkelaars vaak de opdracht om ook een groenzone of park aan te leggen. Zo zijn ook bewoners van dichtbevolkte wijken verzekerd van bijkomend openbaar groen als er gebouwd wordt.
 
“Elk stukje groene ontspannings- en ontmoetingsruimte maakt het aangenamer leven in onze dichtbevolkte stad, maar de ruimte is beperkt. Door openbaar groen te verankeren in uitvoeringsplannen of projectontwikkelaars te verplichten groenzones te voorzien, vergroten we de tuin van de Gentenaars”, aldus Astrid De Bruycker, de Gentse schepen van Openbaar Groen.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten