Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe brug komt buiten Wetteren

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt samen met de gemeente Wetteren, De Vlaamse Waterweg, Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer aan een nieuwe Noord-Zuidverbinding in Wetteren. De huidige brug over de Schelde moet worden vernieuwd/verhoogd, en de overweg aan de Wetterstraat wordt door een spoorwegbrug vervangen. Op basis van studies en de inbreng van de inwoners kiest de stuurgroep voor een tracé dat buiten het centrum ligt.

1436_20230323_Wetteren_NZ_verbinding_gekozen_scenario
Provincie Oost-Vlaanderen

De brug over de Schelde en over de spoorweg biedt een kans om Wetteren leefbaarder en aantrekkelijker te maken. De keuze voor het buitenscenario zal zorgen voor een duurzame mobiliteit in het centrum van de stad en de vrijgekomen ruimte kan op een kwalitatieve manier worden ingevuld. Vrachtverkeer en doorgaand verkeer zullen daar maximaal worden geweerd, terwijl het centrum bereikbaar en toegankelijk blijft, ook met de auto. Daarnaast krijgt het bedrijventerrein Stookte een goede ontsluiting via de E40. Of er een bijkomende fietsers- en voetgangersbrug komt, moet nog verder worden onderzocht. De Provincie en gemeente engageren zich ook om te zoeken naar mogelijke nieuwe plekken voor politie, brandweer en technische diensten.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten