Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe Centrumbrug in Izegem in gebruik

Na ruim een jaar werken is de Centrumbrug in Izegem feestelijk geopend. De brug is grondig gerenoveerd en kreeg ook een groenere inrichting. De brug is voortaan ook een ontmoetings- en keuvelplek met zicht over het kanaal.

BKBC - 2024-06-26T154847.644
De Vlaamse Waterweg

De Centrumbrug verbindt de kern van Izegem met haar deelgemeenten en overspant achtereenvolgens het kanaal Roeselare-Leie en de spoorweg. De tweedelige brug is bijna 500 meter lang en vormt zeker voor de actieve weggebruiker een levensader in de stad. 

Tijdens de werken zijn de voegen van de brug en het wegdek vernieuwd om waterinsijpeling en aantasting van de kern van de brug tegen te gaan. 

“Samen met de herindeling van de brug is ook de verkeersveiligheid aanzienlijk verhoogd”, weet burgemeester Bert Maertens van Izegem. “De voorbije tien jaar gebeurden op en rond de brug 50 ongevallen. Door het scheiden van de verkeersstromen, willen we conflictsituaties vermijden en maken we het veiliger voor de voetganger, fietser en automobilist. Het autoverkeer is nu gebundeld op de ene helft van de brug. De andere helft is er voor de actieve weggebruikers. Fietsers beschikken er over een dubbelrichtingsfietspad en voetgangers hebben mogelijkheid om onderweg op een bankje en tussen het groen te verpozen.”

BKBC - 2024-06-26T154958.954
De Vlaamse Waterweg
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten