Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fase in onderzoek Noord-Zuidverbinding Wetteren

De Provincie Oost-Vlaanderen werkt samen met de gemeente Wetteren, De Vlaamse Waterweg nv, Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer aan een nieuwe Noord-Zuidverbinding in Wetteren. De huidige brug over de Schelde moet worden vernieuwd en verhoogd. De overweg aan de Wetterstraat wordt vervangen door een spoorwegbrug. Voor deze laatste brug werd gekozen voor het tracé ter hoogte van de Mestakkerstraat. Infrabel werkt verder aan het voorontwerp. Nadat de gemeente het voorontwerp goedkeurt, wordt het verder uitgewerkt in het masterplan.

Nieuwe fase in onderzoek Noord-Zuidverbinding Wetteren

De keuze van de nieuwe locatie voor de Scheldebrug is een complex en moeilijk vraagstuk. Er zijn verschillende scenario’s en die hebben allemaal belangrijke voor- en nadelen. Grondige studie is nodig. In het onderzoek is het belangrijk om de gevolgen, zowel positief als negatief, van de verschillende scenario’s te vergelijken met de bestaande toestand, de referentiesituatie. De huidige brug moet sowieso vernieuwd en verhoogd worden.

In de komende weken onderzoekt het studiebureau voor het spoorwegtracé en de Scheldebrugscenario’s hoe het verkeer zich zal verdelen in de nieuwe situatie en wat de impact hiervan is. Er komt ook meer detailonderzoek over de haalbaarheid en de nodige maatregelen op vlak van leefbaarheid, impact op de waterhuishouding, de natuur en de open ruimte. Daarnaast brengt het studiebureau ook  de financiële impact en de technische uitwerking in kaart. In maart wordt een voorkeursscenario gekozen voor de Scheldebrug. De afronding en de goedkeuring van het masterplan voor zowel de spoorwegbrug als de Scheldebrug wordt verwacht in het late voorjaar.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten