Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fase voor werken in de Mechelse stationsomgeving

Ondanks het korte oponthoud voor de werkzaamheden aan de rotonde in de Mechelse stationsomgeving, werd ondertussen gewerkt aan het wegnemen van een aantal van de verhoogde delen. Vanaf deze week wordt een deel van het wegdek tussen de Hendrik Conscience- en de Leopoldstraat opgebroken en onthard. In een latere fase wordt dit stuk aangeplant. Het is vanaf nu ook niet meer mogelijk om vanaf de rotonde richting de Vaartdijk rijden. Verkeer dat naar dit stuk van de Stationsstraat en de Vaartdijk wil gaan, rijdt via de Van Kerckhovenstraat.

Nieuwe fase voor werken in de Mechelse stationsomgeving

Op maandag 6 februari start aannemer Emeric D’Hollander met de aanleg van de fietspaden in de Leopoldstraat. Hiervoor worden de kasseien in de huidige parkeerstroken uitgebroken. Vervolgens komt er asfalt en rode markering. De aannemer werkt eerst de pare kant van de straat af,, in maart volgt de onpare kant van de straat. Hij begint aan de Willem Rosierstraat en werkt zo richting stationsplein.

De werkzaamheden in de stationsomgeving zullen in totaal ongeveer een half jaar duren, maar zullen op kortere termijn al een meerwaarde bieden. De rotonde aan het station krijgt een groener uitzicht en in de Leopoldstraat komen in beide rijrichtinngen nieuwe fietspaden. Na de werkzaamheden verandert ook de verkeerscirculatie in de omgeving drastisch. Mechelen wil veilige en rustige routes creëren voor zachte weggebruikers, zonder de bereikbaarheid met autoverkeer uit het oog te verliezen. Met de fasering van de werken zullen de komende weken in de verschillende aanrijroutes regelmatig aanpassingen nodig zijn. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten