Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fiets- en voetgangerstunnel succesvol onder het spoor geschoven

In het weekend van 15-16 juni heeft Infrabel in Langdorp de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de spoorlijn Leuven-Aarschot-Hasselt geschoven. Eind dit jaar kunnen de zachte weggebruikers gebruik maken van deze nieuwe tunnel.

BKBC - 2024-06-25T165110.696
Infrabel

De voorbije maanden werd op de werf langs het spoor in Langdorp de tunnelkoker opgebouwd. Met behulp van hydraulische vijzels werd de 420 ton zware tunnel via metalen glijbanen naar zijn definitieve plaats gebracht. De tunnel is 20 meter lang, 5 meter breed en 3,2 meter hoog. Na het inschuiven van de tunnel heeft Infrabel de bedding en de sporen terug aangelegd. Zo was er vanaf maandagochtend  opnieuw treinverkeer mogelijk.

Na het inschuiven van de tunnel moeten er de komende maanden, aan de zuidkant van het spoor, nog een pompput en het laatste deel van de betonnen kuip waarin het fietspad ligt, worden gebouwd. Aan de noordkant moet de betonnen kuip waarin het fietspad ligt, nog worden gemaakt.

Bert Van der Auwera, burgemeester van Aarschot: "De tunnel zal eind dit jaar de huidige overweg voor fietsers en voetgangers aan de Oudenstokstraat vervangen. Het fietspad, dat na de zomer wordt aangelegd tussen de Oudenstokstraat en de Opperstraat, kadert in de aanleg van de toekomstige fietssnelweg tussen Aarschot en Diest."

BKBC - 2024-06-25T165137.120
Infrabel
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten