Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fietsbrug naar bedrijvenzone Eiland Zwijnaarde

Aannemer Stadsbader Contractors legt in opdracht van De Vlaamse Waterweg nv en Eiland Zwijnaarde nv een fietsbrug aan tussen het bedrijventerrein en de Zwijnaardsesteenweg. De aansluiting van het jaagpad met de Zwijnaardsesteenweg wordt verbeterd en verbreed. Ook van Merelbeke naar de Gentse binnenstad fietsen wordt straks een stuk aangenamer. De betonnen brug is ontworpen door Tractebel en zal meer dan 6 m breed en 88 m lang zijn. De dijk waarop de nieuwe brug aansluit, wordt over een afstand van 400 m verhoogd tot 8 m en zal Merelbeke zo beter beschermen tegen overstroming van de Schelde.

Nieuwe fietsbrug naar bedrijvenzone Eiland Zwijnaarde  (1)
De bedrijvenzone Eiland Zwijnaarde is met het Kanaal van Zwijnaarde, de Ringvaart en de Tijarm, een aftakking van de Schelde tussen Zwijnaarde en Merelbeke, volledig omringd door water. Voor de ontwikkeling van het terrein sloegen de stad Gent, de gemeente Merelbeke, De Vlaamse Waterweg nv en Eiland Zwijnaarde nv in 2020 de handen in elkaar. Ook de Provincie Oost-Vlaanderen en het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid financieren mee de nieuwe fietsbrug. Eind juli 2023 zouden alle werken moeten afgerond zijn.
 

 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten