Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fietspaden in Beernem

De provincieraad van West-Vlaanderen keurde op 22 april het bestek en de gunningswijze voor de aanleg van nieuwe fietspaden in Beernem goed. De kosten van de werken worden geraamd op 6.562.223 € inclusief btw. Het voorziene aantal werkdagen is 300, zonder eventueel verlet voor archeologisch onderzoek. Deze werken starten wellicht in het najaar.

AdobeStock_83176984 - Copy
Het gaat hier om twee nieuwe voorzieningen langs de Scherpestraat en de Beernemstraat: een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 2,50 m en een nieuw aanliggend enkelrichtingsfietspad aan de oostzijde met een breedte van 1,75 m in de bebouwde kom van Beernem. Daar wordt ook het bestaande dubbelrichtingsfietspad op de westzijde (deels) behouden als enkelrichtingsfietspad. De nieuwe fietspaden worden aangelegd in cementbeton.
 
Het traject maakt de rechtstreekse fietsverbinding tussen Oedelem en Beernem. De totale lengte bedraagt 2,5 km. De aanleg van het fietspad past in een grotere opdracht waarbij Aquafin een nieuw gescheiden rioleringstelsel aanbrengt. Aquafin is de aanbestedende overheid. De bestaande fietspaden voldoen niet langer aan de richtlijnen en zijn op sommige plaatsen verbrokkeld.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten