Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fietssnelweg verbindt Leuven met Brussel

De Werkvennootschap heeft de plannen toegelicht voor het doortrekken van Fietssnelweg F29 tussen Leuven en Tervuren. Na de aanleg van dit nieuwe traject rijden fietsers ononderbroken van Tervuren tot aan het onderzoekscentrum iMec, vlak aan de stadsring van Leuven. Volgens de huidige planning en op voorwaarde van het verkrijgen van een omgevingsvergunning, starten de werken midden 2023. Het gaat om een investering van 20 miljoen euro die 16 km nieuwe fietssnelweg en twee nieuwe fietsbruggen oplevert.

Nieuwe fietssnelweg verbindt Leuven met Brussel
Voorbij het Plateau van Duisburg, richting Heverlee en centrum Leuven, zal de F29 enkele drukke wegen kruisen. Het project voorziet daarom in de bouw van twee nieuwe fietsbruggen en een tunnel. Aan de Bredeweg komt een imposante fietsbrug over de E40. Ook over de Doleegstraat in Heverlee (Egenhoven) komt een fietsbrug. Een fiets- en voetgangerstunnel onder de Celestijnenlaan langs iMec in Heverlee en een verbinding met de fietspaden langs de Leuvense stadsring sluit het traject af. Tot eind oktober loopt het openbaar onderzoek in het kader van de vergunningsaanvraag. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten