Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe fietstunnel langs Bilzersteenweg (N730) in Tongeren

Half augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een fietstunnel langs de Bilzersteenweg (N730) in Tongeren. Het inschuiven van de ter plaatse gebouwde tunnel gebeurt in de loop van december. Daarna volgen nog de afwerkingen van de wegenis op de Bilzersteenweg, tussen de Driekruisenweg en de Driekruisenstraat, tot in het voorjaar van 2023.

Nieuwe fietstunnel langs Bilzersteenweg (N730) in Tongeren
Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)
In de toekomst loopt het fietspad ter hoogte van het Fruitspoor (Groenstraat) onder de Bilzersteenweg door. De tunnel gaat op deze locatie een veilige kruising vormen voor de fietssnelweg F79 Sint-Truiden - Tongeren. 
 
Aan de oostzijde van de Bilzersteenweg werd in de bermen van de oude spoorwegbedding van het fruitspoor een historisch stort aangetroffen met hechtgebonden asbest materialen. De zone werd afgeschermd met hekken. Er is op dit moment geen gevaar voor de omgeving. Vermoedelijk eind augustus zal een gespecialiseerde firma het stort opruimen. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten