Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe oprit Linkeroever en verbinding E34-E17 openen dit najaar

Aan het knooppunt Antwerpen-West, vlakbij de Kennedytunnel, waar de E17 en Antwerpse Ring samenkomen, wordt dit najaar de nieuwe oprit Linkeroever afgewerkt. Die oprit zal vanaf november aansluiten op de Parallelweg.

Ontwerp zonder titel (12)

Tussen de Kennedytunnel en de E17 rijdt het verkeer al sinds juni op de nieuwe snelweg. Dat zorgde voor ruimte om de nieuwe verbinding tussen de E34 uit Zelzate en de E17 richting Gent in het knooppunt verder aan te leggen. De grondberm is klaar, de geluidsschermen worden geplaatst en de snelweg zelf opent, net zoals de oprit Linkeroever, in november.

De nieuwe afrit Linkeroever en uitrit van de Kennedytunnel naar de E34 richting Zelzate openen in het voorjaar van 2024.

De werken maken deel uit van de volledige make-over van het knooppunt. Het een stuk compacter waardoor er ruimte vrijkomt voor 18ha extra bos. Het resultaat moet ook veiliger zijn omdat de gevaarlijke linkse in- en uitvoegstroken naar rechts worden verlegd. Doorgaand verkeer moet daardoor minder van rijstrook wisselen en het verkeer zal beter kunnen doorstromen, met minder ongevallen als gevolg. 

Door het verplaatsen van op- en afrit 6 Linkeroever naar de andere kant van het knooppunt kan het verkeer ook uit het centrum van Zwijndrecht wegblijven.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten