Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe spoorweginfrastructuur in Diepenbeek

De spoorwegbeheerder Infrabel, vervoersmaatschappij De Lijn, de gemeente Diepenbeek, de Vlaamse overheid en de NMBS hebben de nieuwe infrastructuur ingehuldigd die alle zeven overwegen in Diepenbeek vervangt. Het project van 27 miljoen euro werd uitgevoerd door Besix, Besix Infra en TUC Rail en omvatte de bouw van een reizigersonderdoorgang aan het station, drie bruggen, de verhoging en verlenging van de perrons van het station, de aanleg van nieuwe fietspaden en verschillende wegenwerken. Er werd tevens een nieuwe fiets- en autoparking gebouwd.

Nieuwe spoorweginfrastructuur in Diepenbeek

De bouwteams zorgden voor zo weinig mogelijk hinder voor het spoorverkeer. Twee van de drie bruggen werden gebouwd op steigers boven de sporen, terwijl de sporen in gebruik bleven. Zodra de brugdekken klaar waren, werden ze op de landhoofden en pijlers van de brug gevijzeld. De 400 ton wegende tunnelstructuur (12 m lang, 10 m breed en 3 m hoog) van de nieuwe reizigersonderdoorgang, werd naast de definitieve locatie gebouwd en na de voltooiing letterlijk onder de sporen geschoven met behulp van hydraulische vijzels.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten