Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe verbindingen rond Antwerpen in gebruik

In het weekend van 27 oktober gaat zowel het knooppunt Sint-Anna Linkeroever en de verbinding van de E34 naar de E17 (Gent) in het knooppunt Antwerpen-West open. De Parallelweg tussen de P+R en het kruispunt waar in november oprit Linkeroever op zal aansluiten, schuift op naar zijn definitieve locatie.

Ontwerp zonder titel (38)
Lantis

De afgelopen jaren rees het nieuwe knooppunt Sint-Anna Linkeroever uit de grond. In het weekend van vrijdag 27 tot zondag 29 oktober gaat de nieuwe snelweg open voor verkeer tussen de E34 en Antwerpse Ring. Vanaf dan rijd je onder het ecoduct en de nieuwe fietsbrug door. 

Eerder dit jaar werden op Linkeroever de eerste delen van het nieuwe knooppunt Antwerpen-West (E17 x R1) al in gebruik genomen. In hetzelfde weekend van 27 oktober volgt met de verbinding van de E34 uit Zelzate naar de E17 richting Gent de volgende grote ingebruikname. In november volgt dan de nieuwe oprit Linkeroever en in het voorjaar van 2024 het laatste deel van het nieuwe knooppunt: de uitrit van de Kennedytunnel richting E34 en afrit Linkeroever.

In hetzelfde weekend wordt ook de definitieve Parallelweg, tussen P+R Linkeroever en de nieuwe oprit geopend. 


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten