Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe verbindingsweg ontsluit bedrijventerrein Tongeren-Oost

Zopas werd de verbindingsweg tussen de rotonde van het op- en afrittencomplex 32 (Maastrichtersteenweg) en Tongeren-Oost officieel geopend. De verbindingsweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming van het industrieterrein naar de E313. Met meer dan 2.250 ondernemingen in diverse sectoren is Tongeren het vierde grootste economisch centrum van Limburg. Het bedrijventerrein Tongeren-Oost heeft een bezetting van 98%. Recent werd het bedrijventerrein nog uitgebreid met 50 ha waarmee extra aantrekkingskracht werd gecreëerd voor potentiële grote investeerders.

verbindingsweg1

De realisatie van het op- en afrittencomplex in 2017 was al een grote sprong voorwaarts op het vlak van de verkeersveiligheid en –doorstroming. De nieuwe verbindingsweg werd aangelegd om de uitbreiding van Tongeren-Oost en het bestaande industriegebied Tongeren-Oost goed te ontsluiten. Op de rotonde sluit de verbindingsweg aan ter hoogte van de carpoolparking.
 
In juni 2018 startte bouwonderneming Cordeel uit Hoeselt met de aanleg van de verbindingsweg en stond ook in voor de financiering ervan. Nu de werken afgerond zijn, wordt deze belangrijke verbindingsweg naar het bedrijventerrein door de stad overgenomen als openbare weg. Fluvius wordt eigenaar van de riolering en de grachten.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten