Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Nieuwe verbindingsweg tussen Hoboken en Hemiksem

De stad Antwerpen, het district Hoboken en het bedrijf Umicore gaan samenwerken aan de realisatie van een nieuwe verbindingsweg. De Adolf Greinerstraat is een openbare weg die dwars door de fabriekssite loopt. Umicore zal deze weg opnemen in zijn bedrijfsterrein en vervangen door een nieuw aan te leggen openbare weg met vrijliggend fietspad aan de buitenzijde van de fabriekssite. 

Nieuwe verbindingsweg tussen Hoboken en Hemiksem
De nieuwe weg zal Hemiksem en de wijk Moretusburg in Hoboken met elkaar verbinden. Umicore financiert de aankoop, de aanleg van de fietspaden, de uitvoering van alle werken op eigen terrein en de nieuwe openbare weg. De start van de werken is gepland in 2024. De aansluiting en opening van de weg wordt in 2025 verwacht. 
 
De weg op de Umicore-site wordt momenteel gebruikt door voetgangers, fietsers, vrachtwagens, speciaal vervoer en wagens die het terrein oversteken. Het is bovendien een hoofdindustrieweg die verschillende industrieterreinen in Hoboken en Hemiksem verbindt en waar zwaar doorgaand verkeer passeert. Deze alles behalve ideale verkeerssituatie wordt dus weggewerkt.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten