Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Omgevingsvergunning aangevraagd voor fietssnelweg Brussel-Bertem

De Werkvennootschap vraagt een omgevingsvergunning voor de realisatie van een nieuw deel van de belangrijke fietssnelweg tussen Brussel en Bertem. De F203 heeft een totale lengte van 15,6 km en moet Brussel, via Zaventem en Kortenberg, op termijn verbinden met Bertem en een connectie maken met de geplande fietssnelweg F29 richting Leuven. De F203 start aan de gewestgrens in Zaventem en eindigt ter hoogte van de verkeerswisselaar E40-E314 in Bertem.

Omgevingsvergunning aangevraagd voor fietssnelweg Brussel-Bertem  (2)
De eerste drie zones tussen de Tollaan en de Oudstrijderslaan in Zaventem zijn intussen gerealiseerd door de Werkvennootschap. De actuele vergunningsaanvraag betreft de meest oostelijk gelegen 7 km tussen de Dorpelstraat in Kortenberg en de verkeerswisselaar E40-E314 in Bertem. De gemeente Zaventem en Aquafin bekijken de aanleg van zones 5 en 6. De Werkvennootschap bestudeert intussen ook het tracé voor zone 7.
 
Aan de Tervuursesteenweg en de Konijnenpijp in Kortenberg komen fietsbruggen. Fietsers rijden conflictloos onder de Hollestraat en de Heerbaan. Er wordt ook een fietstunnel voorzien om veilig de N3 te kruisen. Aansluitingen met de lokale fietspaden in de buurt zijn gepland ter hoogte van de Hoekstraat, de Konijnenpijp en de Tervuursesteenweg. Ook in de Hollestraat en de Meerbeeksesteenweg kunnen fietsers op en van de nieuwe fietssnelweg.
 
 

Copyright: De Werkvennootschap Vlaanderen.
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten