Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Ontwerp klaar voor openbaar domein aan Parkbrug in Antwerpen

Het Antwerpse schepencollege keurde zopas het definitieve ontwerp goed voor de herinrichting van het openbare domein aan de fietshelling aan de Parkbrug, aan de kant van het Eilandje. Het ontwerp van Tractebel omvat groenvakken, zitmeubilair en verlichting. Als alles vlot verloopt, start AG Vespa met de heraanleg in het najaar van 2023.

Ontwerp klaar 1
Het gebied rond de fietshelling aan de Parkbrug bevindt zich aan de zijde van het Eilandje en bestaat vandaag vooral uit verharding. Sinds de opening van de Parkbrug en de bijhorende fietshelling neemt het gebruik van dat gebied door fietsers en voetgangers toe. Om de doorstroming er te vrijwaren en de zone conflictvrij te maken, werd een ontwerp uitgewerkt voor de heraanleg van het openbare domein.
 
Kasseien
 
Het ontwerp bestaat uit groenvakken, zitmeubilair en verlichting:
• de groenvakken omvatten uit bomen (esdoorns), verschillende grassoorten en planten die voor extra kleur zullen zorgen. De planten en bomen zullen via een waterbevloeiingssysteem onderhouden worden.
• de verlichting bestaat zowel uit spots tegen de onderzijde van de fietshelling als uit lantaarnpalen in de groenvakken.
• er komen rond de groenvakken ook zitplaatsen in wit staal (zelfde materialen als de fietshelling) en hout.
 
De verharding  op de begane grond bestaat uit vlakke kasseistenen die voor voldoende grip zorgen als fietsers de fietshelling afrijden.
 
Verblauwing
 
“Het Eilandje  kreeg er recent een knappe fietshelling aan de Parkbrug bij en met de goedkeuring van het definitieve ontwerp kunnen we het openbaar domein errond een stevige, gezellige en groene make-over geven. De groenvakken en het ingenieuze waterbevloeiingssysteem, geven uiting aan de vergroening en verblauwing die we als stad nastreven. Het Eilandje verliest zo kale verharde ruimte en krijgt er een mooi, verbindend en groen plekje bij”, stelt schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten