Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Park and Rides in Antwerpse rand krijgen extra fietsparking

De Park and Rides van Massenhoven, Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef worden de komende maanden uitgerust met nieuwe fietsluifels. In totaal komen er 400 extra plaatsen bij waar bezoekers hun fiets op een veilige manier kunnen achterlaten. Daarnaast wordt de P+R in Zoersel volledig vernieuwd. Alle parkings blijven tijdens de werken bereikbaar.

Ontwerp zonder titel (3)

De werken gebeuren in opdracht van Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. Met het oog op de werken voor de realisatie van het Oosterweelproject wil het bedrijf pendelaars richting Antwerpen een alternatief voor de wagen aanbieden. Met veilige parkeerplaatsen aan de rand van Antwerpen kunnen fietsers en automobilisten comfortabel overstappen op het openbaar vervoer.

Test Lantis-fietsluifel

De fietsluifels werden de afgelopen maanden getest op de Park and Ride van Massenhoven. De luifels zijn namelijk zo ontworpen dat je er altijd door kan kijken. Ook ’s nachts zijn ze goed verlicht waardoor er extra veiligheid en sociale controle is.

Dit najaar worden ook op de Park and Rides van Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef fietsluifels geplaatst. In Zoersel en Wommelgem komen er zo 128 plaatsen voor fietsen bij, op de Park and Ride Stabroek Kasteeldreef gaat het om 48 plaatsen.

P+R Zoersel 'Den Haan'

De Park and Ride in Zoersel wordt bovendien volledig heraangelegd. Naast de fietsluifels wordt er een laadstation van Fastned gebouwd, met plaats voor zes elektrische wagens. Ook de parkeerplaatsen voor wagens worden opnieuw ingericht, zodat de parking handiger en veiliger wordt.

Deze werken duren tot en met april 2024. Om ervoor te zorgen dat deze parking ook tijdens de werken bereikbaar blijft, zullen ze in twee fasen gebeuren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten