Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Infrastructuur

Protocolakkoord voor restauratie prins-bisschoppelijk paleis van Luik

Zopas werd tussen het Waalse Gewest en de Regie der Gebouwen een protocolakkoord getekend voor de restauratie van het prins-bisschoppelijk paleis in Luik. Dit akkoord voorziet de oprichting van een stuurgroep om de uitwisselingen te vergemakkelijken tussen de verschillende betrokken instanties en zo toe te laten dat de renovatie- en restauratiewerken uitgevoerd worden in de beste omstandigheden. De stuurgroep moet onder meer hulp, expertise en ondersteuning bieden bij het nemen van bepaalde beslissingen en de verschillende administratieve stappen vergemakkelijken die nodig zijn voor een project van een dergelijke omvang.

Protocolakkoord voor restauratie prins-bisschoppelijk paleis van Luik
Regie der Gebouwen

De toestand van het gebouw is verontrustend en de restauratie wordt een ambitieus project. In eerste instantie zullen de studies en de werken betrekking hebben op de restauratie van de gevels. Die zal gebeuren in zes fases, gedurende minstens twaaf jaar vanaf het begin van de werken, voorzien eind 2024, begin 2025. De opeenvolgende fases zijn de volgende: de gevels van de eerste koer, de Place St Lambert, de Place Notger en Gouverneur, de Place Tivoli en derde koer, de rue du Palais en de gevels van de tweede koer. Pas daarna zullen de renovaties en de restauraties in het gebouw worden uitgevoerd.

De Regie der Gebouwen zal binnenkort reeds een opdracht uitschrijven om het studiebureau aan te stellen dat alle nodige analyses zal uitvoeren maar ook de vergunningsaanvraag en het bestek voor de eerste fase zal opmaken die betrekking zal hebben op de gevels van één van de binnenkoeren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten